Vaistinė ir arbatinė "Valerijonas"

Išskirtiniai produktai
Kodėl jie ten, ilgai svarstyti nereikia: juk katinai yra ant pastato stogo, kuriame įsikūrusi „Valerijono“ vaistinė.

Vaistinė "Valerijonas" – viena seniausių ilgametes tradicijas išlaikiusi vaistinė Šiaurės Lietuvoje. Vaistinės istorija prasidėjo nuo 1870 metų ir iki šių dienų šiauliečiams padeda rūpintis sveikata ir gera savijauta. 2016-ųjų metų ruduo šiauliečių pamėgtai vietai buvo ypatingas ir svarbus: sveiko maisto arbatinė atvėrė duris gerokai atsinaujinusi ir pasikeitusi. Arbatinė kviečia apsilankyti išskirtinėje aplinkoje maloniai praleisti laiką, domėtis vegetariška virtuve ir dalyvauti edukacinėse programose.

"Valerijono" arbatinė nuo savo atidarymo pradžios (1993 m.) sulaukė didelio žmonių susidomėjimo. Šiauliuose tai buvo nauja vieta, iki tol miestas nieko panašaus neturėjo. Arbatinėje buvo rengiami įvairūs renginiai sveikos gyvensenos temomis. Džiugu, kad tai pavyko išsaugoti, o šiandien, kai sveika mityba tapo kone visuotiniu reiškiniu, ši vieta sėkmingai tęsia savo misiją ir siekia, kad kiekvienas čia apsilankęs pajustų tradicinės Provansu dvelkiančios arbatinės dvasią, derinamą su moderniu požiūriu į maistą ir sveiką gyvenimo būdą.

"Valerijono" vaistinėje įsikūrusi arbatinė garsėja savo vegetariško maisto virtuve, sveikais kokteiliais, vietoje daigintais grūdais ir iš jų gaminamais patiekalais. Tad ir toliau čia apsilankę sveikesnio maisto mėgėjai galės ragauti pamėgtus patiekalus ir išmėginti naujų. Čia pat veikia šiauliečių pamėgta arbatinės krautuvėlė, kuri papildyta ekologiškais ir sveikais produktais. Per du aukštus veikianti arbatinė siūlo savo lankytojams ne tik sveikai maitintis, bet ir kviečia sąmoningai domėtis sveikesniu gyvenimo būdu. Daugelis jau žino, kad "Valerijono" arbatinė yra sveikesnio gyvenimo būdo židinys mieste. Antrajame arbatinės aukšte atnaujinta jauki erdvė edukacinėms programoms bei įvairiems užsakomiesiems renginiams rengti. Maloniai laukiame visų, kurie jaukioje aplinkoje nori paleisti laiką su savo artimaisiais, bičiuliais ar kolektyvu.

2019-aisiais metais Šiaulių miesto širdyje esančios vaistinės rūsyje įkurtas visuomeninis vaistininkystės muziejus. Lankytojai užsukę į muziejų gali pajusti kuo gyveno senovinė vaistininkystė. Susipažinti su A. ir L. Rulinskų sukauptais eksponatais, senovinės vaistinės fragmentu, prieškario farmacijos kompanijų vaistų kolekcija.

„Valerijono“ arbatinės rūsyje įsikūrusį muziejų nemokamai galite aplankyti trečiadieniais 15, 16, 17 ir 18 valandomis. Būtina išankstinė registracija tel. + 370 4 152 0738

Aplankius muziejų kviečiame užsukti į čia pat veikiančią arbatinę pasivaišinti sveikatai palankiu maistu!
Šaltinis: © valerijonas.lt, tic.siauliai.lt

Aplankykite netoliese