Rio de Žaneiro Kristaus Atpirkėjo ir JAV Laisvės statulos

Skulptūros
Keliaujant aplink Platelių ežerą dviračiu ar mašina, derėtų stabtelėti Paplatelėje, rytinėje Platelių ežero dalyje ir užsukti į privačių poilsio namų "Šienainis" kiemelį. Čia nustebsite pamatę objektus, kurie iš karto jus nukels į Šiaurės ir Pietų Ameriką. Kiemelyje miškų apsuptyje išvysite 2 medines mini skulptūras: Rio de Žaneiro Kristaus Atpirkėjo ir JAV Laisvės statulos. Šios skulptūros čia stovi jau daugybę metų. Taip seniai, kad niekas net nepamena kaip jos ten atsidūrė ir kas jų autorius. Paslaptimi apgaubtos statulos vertos dėmesio, jau vien dėl to, kad nesitikėtum pamatyti jų Žemaitijoje.

Ar žinote, kad:

Laisvės statulą (angl. Statue of Liberty) 1886 m. JAV padovanojo Prancūzijos žmonės. Statula yra 46,5 m aukščio, jos pamatas – 46,9 m aukščio. Statula stovi Laisvės saloje prie Niujorko. Statuloje vaizduojama moteris su stola ir karūna, turinčia septynis spyglius, reprezentuojančius septynias jūras ir kontinentus. Kairėje rankoje moteris prie savo kūno laiko lentelę, kurioje parašyta "JULY IV MDCCLXXVI (Liepos 4d., 1776), o dešinėje laiko iškeltą fakelą. Ji buvo padovanota JAV nepriklausomybės šimtmečio proga. Ji buvo pradėta statyti 1876 m., pabaigta 1884 m. Statula pagaminta iš vario su plieninėmis atramomis.

Kristaus Atpirkėjo statula (port. Cristo Redentor) yra 39.6 m aukščio Jėzaus Kristaus statula de Žaneire pastatyta ant Korkovado kalno. Statula buvo sukurta per penkerius metus ir atidengta 1931 m.spalio 12 d. Ji tuomet kainavo 250 000 dolerių. Ši statula tapo ne tik krikščionybės, bet ir Rio de Žaneiro simboliu.
Šaltinis: © Žemaitijos nacionalinis parkas

Aplankykite netoliese