Istorinė Pakruojo dvaro spirito varykla ir alaus bravoras

Išskirtinės pramogos
Istorinis Pakruojo dvaro bravoras ir spirito varykla savo veiklą pradėjo Šiaurinėje Lietuvos dalyje, didžiausiame dvaro komplekse – dar 16 a. pradžioje. Būtent tais laikais, apylinkėse pripažintas vaistininkas Knutas pastatė spirito varyklą, kuri buvo dvaro apotiekos (vaistinės) dalis. 2018 metais, po ilgos pertraukos, į varyklą sugrąžinome gyvybę. Duris atvėrė ir Aptieka, kuri leidžia pažinti šią istorijos dalį bei išvysti dar nuo 17 a. išlikusias senojo bravoro ir spirito varyklos sienas.

Spirito varyklos produkcijai, kuri kasmet pelno aukščiausios prabos apdovanojimus ne tik Lietuvoje, Europos didžiausiose mugėse, tačiau ir prestižiniuose „American Distilling Institute“ rinkimuose už Atlanto, įkvėpimo semiamasi iš vietinių tradicijų ir aplinkinių pievų bei miškų. Tik natūralūs ir vietiniai augalai tampa aukščiausios kokybės kraftinių kūrinių skoniais ir aromatais.

Dvare galima ne tik degustuoti šių kūrinių, dalyvauti edukacinėse programose pažinti sudėtingam gamybos procesui, tačiau ir įsigyti jų kaip lauktuvių, prisiminimą iš dvaro.
Šaltinis: © Pakruojo dvaras

Aplankykite netoliese

Susisiekti telefonu
+37065752693