Kino rodymo aparatūros ir fotoaparatų muziejus

Muziejai
Ilgamečio kino teatro administratoriaus Jono Mikučio akys suspindi, prakalbus apie kino techniką. Po rekonstrukcijos atidarytame kino teatre veikia ir kino technikos muziejus. Jame eksponuojami įvairūs senieji prietaisai iš Jono Mikučio asmeninės kolekcijos. Kiekvienas bent kiek besidomintis kinu ar fotografavimu, užėjęs į muziejų, pasako "Oho".

J. Mikutis kiekvienam užsukusiam gali plačiai papasakoti apie kiekvieną eksponatą, pademonstruoti jį, atskleisti veikimo principus, įsigijimo istoriją. Muziejaus lentynose galite išvysti įvairiausių fotoaparatų, kino kamerų, projektorių. Taip pat ryškinimo prietaisų, didintuvų, lempų, juostų montažinių staliukų, presų ar net prietaisą, skirtą skaidrių perfotografavimui.

Fotografavimu besidomintys asmenys, užsukę į muziejų, nenusivils, nes fototechnikai skirta nemaža ekspozicijos dalis. "Maskva", "Smena", Leica, "Fed", "Zenit", "Lomo", "Polaroid", "Kodak" ir kitų firmų fotoaparatai atskleidžia fotografavimo istoriją. Ekspozicijoje puikuojasi ir senesni, ir naujesni, plačiajuosčiai, momentinių fotografijų, su eksponometrais, rusiški, vokiški, angliški ir kitokie fotoaparatai. Yra ir turinčių keletą objektyvų, skirtų skaidrėms atvaizduoti trimatėje erdvėje. Taip pat galima pamatyti senąjį panoraminio fotoaparato modelį. Yra ir itin mažų – "šnipinių" senųjų fotoaparatų bei visas stendas miniatiūrinių, kaip juos vadina J. Mikutis, "damų" fotoaparatų.
Šaltinis: © mano-gargzdai.lt

Aplankykite netoliese