Laisvės kovų ir tremties istorijos muziejus

Muziejai
Laisvės kovų ir tremties istorijos muziejus įkurtas 2006 m. buvusioje vokiečių žandarmerijoje ir tais pačiais metais tapo Gargždų krašto muziejaus filialu. Ekspozicijoje „Tremtis ir rezistencija Klaipėdos rajone“ lankytojai nuosekliai susipažins su SSRS pokario agresija Klaipėdos regione: brutali kova su partizaniniu judėjimu, masiniai gyventojų trėmimai, kalinimai, jaudinančios jų gyvenimo tremtyje ir lageriuose istorijos. Jautrus pasakojimas kuriamas per išlikusius praeities artefaktus: dokumentus, laiškus, daiktus, fotografijas, rankdarbius. Šį istorijos laikotarpį muziejininkai kviečia giliau pažinti renginių, parodų, gyvosios istorijos inscenizacijų, edukacinių užsiėmimų metu.
Įrengtoje lauko ekspozicijoje lankytojai gali apžiūrėti originalų tremties vagoną, partizanų bunkerio kopiją ir puikiai išsilaikiusį vokiečių žandarmerijos pastatų kompleksą.
Filialas įkurtas Mažosios Lietuvos regione, Priekulės mieste, todėl lankytojams siūlomos ekskursijos, edukaciniai užsiėmimai apie Priekulės spaustuves, kultūros ir rašto šviesuolius, išskirtinę architektūrą. Priekulės raida ir istorija – Jums iš muziejininkų lūpų.

Siūlomos edukacijos ir ekskursijos:
- „Gromatėlę parašiau, parašiau“
- „Spauda Priekulėje XIX-XX a.“
- „Tremtis ir rezistencija Klaipėdos rajone“
- ekskursija „Senoji Priekulė“
- ekskursija „Spauda Priekulėje XIX – XX a.“
Šaltinis: © gargzdumuziejus.lt

Aplankykite netoliese