Gastro baras "Švyturys Bhouse"

Barai
Gastrobaras „Švyturys BHouse“ įsikūręs „Švyturio“ bravoro, pastatyto dar 1784 metais, vietoje. Jį nuo rekonstruotos „Švyturys Brewery“ alaus daryklos gamybinių patalpų skiria tik stiklinė pertvara. Laukiame jūsų ištisus metus – užsukite paragauti su alumi suderintų patiekalų, apžiūrėti alaus daryklą ar susipažinti su aludarystės istorija, „pasikultūrinti“ arba tiesiog apsipirkti mūsų „Gero alaus parduotuvėje“.

Kvapą gniaužiantys interjero sprendimai

Ši erdvė – tarsi Klaipėdos Niujorkas. Čia dominuoja aukštos lubos ir grandioziški langai, taigi atmosferą kuriančius muzikantus ir publiką stebėti galite iš antrame aukšte įrengtų balkonų. Už tos pačios scenos esančias gamybines erdves atskiria tik stiklinė siena.

Alaus daryklos švyturio bokštelyje įrengta apžvalgos aikštelė. Čia užlipti galima kasdien, įveikus tris aukštus laiptų bei sekant sienomis skraidančias metalines žuvėdras.

Visumą papildo tokios detalės, kaip gėrimų meniu, kuris sukurtas pagal oro uoste esančio tvarkaraščio formą. Baras taip pat išskirtinis – iš drumstos jūros atspalvio marmuro, o po grindimis matosi specialių alaus rūšių brandinimo statines slepiantis rūsys.

Kiekvienas kąsnis – priderintas prie alaus

Visi patiekiami užkandžiai bei patiekalai yra derinami prie tam tikros alaus rūšies, o detaliau apie galimus derinius su malonumu papasakoja mūsų komandos nariai ar čia besilankantis alaus someljė. Su juo kartais rengiame ir išskirtines degustacines vakarienes, į kurias pasikviečiame puikiai žinomus ir nusipelnius virtuvės šefus.

Inovatyvumu alsuojančios ekskursijos

Reguliariai rengiamų ekskursijų metu susipažinsite su aludarystės tradicijomis ir inovacijomis. Po vienu stogu išvysite visą alaus gimimo procesą – nuo alaus virimo, brandinimo iki išpilstymo. Tai išties unikali galimybė, kurių Lietuvoje daug nerasite.

Aludarystės istorijos pėdsakai

Gastrobare veikia ir aludarystės istorijos Klaipėdos krašte ekspozicija, kurią surinkti padėjo mūsų šalies gyventojai. Originalūs vienetiniai eksponatai leidžia susipažinti su aludarystės raida Klaipėdos krašte dar nuo XIII amžiaus: sužinoti įmonės istorijoje naudojamos erelio ir švyturio simbolikos priežastis, tarpukario įdomybes ir sovietmečio keistenybes alaus rinkodaroje, bei pasidžiaugti alaus kultūros perversmu ir naujųjų laikų eksperimentais.

Aludarių diena ir kiti renginiai

Liepos viduryje čia organizuojame didžiausią Aludarių dienos festivalį Lietuvoje. Jo metu užtveriame aplinkines gatves scenomis ir visą dieną linksminamės su daugybe muzikantų ir komikų. Be Aludarių dienos festivalio, čia dažnai vyksta kita gausybė koncertų, renginių ir meno parodų.

Laukiame jūsų!
Šaltinis: © svyturysbrewery.lt

Aplankykite netoliese

Susisiekti telefonu
+37064843555